Thursday, May 31, 2012

Bahhh Jadiii...

Di sebuah kampung yang terpencil,terdapat sebuah rumah usang yang didiami oleh seorang nenek tua dan cucu perempuannya.Nenek yang sudah uzur hanya menghabiskan sisa hidupnya di atas sebuah tikar mengkuang yang sangat la buruk.cucunya pula hanya bekerja menjadi pembantu kedai di kampung tersebut.

Pada suatu malam,rumah mereka dimasuki perompak.perompak tersebut terdengar ada anak dara yang cun tinggal di rumah itu.Lantas,mereka berempat dengan rakusnya menolak pintu bilik cucu dan nenek tersebut.Ketika itu nenek sedang berbaring di tikar mengkuangnya.mereka berdiri betul2 di hadapan nenek itu.

Perompak: aku mau cucu kau seja.aku tau kau tidak kaya,miskin melarat.Tapi cucu kau ni banyak manfaat kepada kami.hahahaha!!
Cucu : Jangan apa-apakan nenek saya.Bawak seja saya pergi.
nenek: jangan bawak cucu saya.kamu bawak seja saya.kamu tidak akan dapat manfaat dari dia ni.semua benda dia xtau
cucu: kenapa nenek cakap macam tu?(sambil hentak kaki)
nenek: Bahhh jadiii???mau buat macamana lagi?kalu kau kena bawak,siapa uruskan makan minum aku?
cucu: habis tu,nenek ni boleh bagi apa dengan dorang?Bawa saja saya!!
perompak: jangan gaduh2!kami cuma mau cari orang yang boleh layan kami.hahahahaha!!
nenek: aku boleh!!
cucu: biar betul nek?
nenek: Bahhh jadii...................................dan perompak itu terus terdiam.Apa kejadahnya kami kena ambik orang tua!kami pun nak yang first class!
sekian.
Terima Kasih Sudi Baca Entry Ini

Farewell FriendSabtu lalu,lepas kitaorang habis exam,kami mengadakan farewell party untuk kawan aku yang akan menjalankan teaching praktikum pada sem depan.so,kami tak akan jumpa la 1 semester.lepas teaching praktikum,InsyaAllah jumpa lagi.korang buat praktikum pun tak la jauh mana.setakat Tuaran.Boleh kot seminggu sekali turun bandar sama-sama.haha.meh layan gambar kitaorang ..
gadis sabahan ok!


Sponser By mary( yang baju belang)
yang ni xdapat join malam tu.Si Erin.Gambar  ni masa kat Cp.dia pun akan buat teaching praktikum.pilih-pilih...!gadis idaman malaya.muahahaha.yang lain ni dah habis belajar.

Gonna miss u makcik2 ku sekalian..


Harap bila sudah habis praktikum,kita tetap 1 rumah jugak! sebab masing2 dah kenal perangai.Kuat marah,kuat ketawa,pemalas,kuat merajuk,hah,semua kita ada!haha..aku pasti rindu korang.Rindu nak share story,lepak sama-sama,masak sama-sama..Arghh! korang jak la yang faham aku macamana.Gonna miss u all....I love u my fren..sayang kamu ketat2.
Terima Kasih Sudi Baca Entry Ini